Cumhurbaşkanı Erdoğan – Elon Musk görüşmesi dünyada geniş yankı uyandırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kuruluna katılmak üzere New York’ta kritik temaslarda bulundu.

Erdoğan, Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk’ı Türkevi’nde kabul etti.

Görüşmede, Musk’ı Tesla’nın 7’nci fabrikasını kurmak üzere Türkiye’ye davet eden Erdoğan’ın teklifi geniş yankı uyandırdı.

Reuters: Türkiye’de Tesla fabrikası kurmasını istedi

İngiltere merkezli Reuters, “Erdoğan, Musk’tan Türkiye’de Tesla fabrikası kurmasını istedi” başlıklı haberinde, Musk’ın, birçok Türk tedarikçinin halihazırda Tesla ile çalıştığını ve Türkiye’nin bir sonraki fabrika için en önemli adaylar arasında yer aldığını söylediği belirtildi.

Yapay zeka ve Starlink çağrısı

Erdoğan’ın ayrıca Türkiye’nin yapay zeka ve Starlink internet uydusu konusunda iş birliğine açık olduğunu söylediği aktarıldı.

İzmir, 27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Çiğli Havalimanı’nda düzenlenecek Teknofest’e ev sahipliği yapacak.

Teknofest’e davet etti

Söz konusu görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musk’ı teknoloji festivaline katılmaya davet ederken, Amerika iş insanının da bundan memnuniyet duyacağını dile getirdiği kaydedildi.

Reuters, Cumhurbaşkanı Erdoğan-Elon Musk görüşmesinin perde arkasını yazdı.

Al Jazeera: Yıl sonuna kadar kararını verecek

“Erdoğan, Musk’tan Türkiye’de Tesla fabrikası kurmasını istedi” diyen Katar merkezli Al Jazeera, görüşmenin Türkevi’nde gerçekleştirildiği bilgisini paylaştı.

Tesla’nın varlığını küresel ölçekte daha geniş bir alana yaymak isteyen Tesla’nın kurucusu Elon Musk’ın muhtemelen bu yılın sonuna kadar yeni fabrikası için yerle ilgili kararını vereceği belirtildi.

Otomobil üreticisinin hisselerinin bu yıl şimdiye kadar yüzde 123 arttığı ve 5 milyonuncu otomobilini ürettiği hatırlatıldı.

Al Jazeera, görüşmenin Türkevi’nde gerçekleştirildiğini aktardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x